Vidste du...

At hver voksen kulturmusling formår at filtrere ca. 4-9 liter fjord vand i timen. De er særkønnet, æg og sæd gydes om foråret i vandet. Som et årig, gyder muslingen mellem 5-10 millioner æg. Kan leve op til 10 år..

Vidste du...

At hver voksen kulturmusling formår at filtrere ca. 4-9 liter fjord vand i timen. De er særkønnet, æg og sæd gydes om foråret i vandet. Som et årig, gyder muslingen mellem 5-10 millioner æg. Kan leve op til 10 år..

Smukke blåsorte skaller

Når man skal tilberede kulturmuslinger, er det vigtigt at tjekke de rengjorte skaller.  Skallen skal være hel på muslingen inden man koger den. Smid derefter alle skaller ud, der ikke åbner sig under kogningen.

Bedre kvalitet, uden sand

Ved at lade muslingerne sidde på store net i fjorden, skaber man de bedste vækst betingelser, og får derved flotte lækre kulturmuslinger, der ikke indeholder sandkorn i kødet. Læs mere om opdræt af muslinger og fisk her.

Hvidvin og grønt drys...

Vi spiser muslingerne når de er kogt i vand tilsat ca. 1/2 flaske hvidvin, samt hakkede løg, purløg, hvidløg og toppen af forårsløg. Kog muslingerne til de åbner sig og tag dem straks af varmen. Server med brød og resten af den kølige hvidvin.

Rester

Har man kogt for mange, kan muslingerne nemt gemmes ved at fylde kryddersmør i den halvdel som muslingen sidder i - og derefter fryse dem. Smid dem på grillen til smørret er smeltet, f.eks. som tilbehør til andet fisk eller som en let forret.