Forårstang

Sukkertang varierer meget i form og kvalitet. I foråret vokser de nye tangskud frem, som er helt rene og fri for andre organismer, fordi de vokser om vinteren, hvor andre arter ikke reproducerer.

I løbet af sommeren er der andre organismer, der vokser op i vandet, såsom mosdyr, muslinger, søpunge og andre tangarter. Disse organismer sætter sig på tangen og gør den uegnet til konsum. I løbet af sensommeren smider tangen det gamle væv, og vokser igen en ny bladplade ud i foråret. Herefter kan der igen høstes en ren biomasse - dog ikke så ren som tangskuddene fra det første år - som er en klasse for sig.

Forårstang

Sukkertang varierer meget i form og kvalitet. I foråret vokser de nye tangskud frem, som er helt rene og fri for andre organismer, fordi de vokser om vinteren, hvor andre arter ikke reproducerer.

I løbet af sommeren er der andre organismer, der vokser op i vandet, såsom mosdyr, muslinger, søpunge og andre tangarter. Disse organismer sætter sig på tangen og gør den uegnet til konsum. I løbet af sensommeren smider tangen det gamle væv, og vokser igen en ny bladplade ud i foråret. Herefter kan der igen høstes en ren biomasse - dog ikke så ren som tangskuddene fra det første år - som er en klasse for sig.

Hjarnø Havbrug A/S deltager på Madværksterne 2019 med frisk sukkertang.

I efteråret satte vi liner ud i tanganlægget, hvor der nu er flotte tangskud, der er vokset op. Tangskuddene har længe været et produkt, som havbruget gerne vil udbrede kendskabet til.

Derfor deltager vi d. 26-27 Marts på messen: Madværkstedet (madværkstedet.dk), hvor man kan møde os på stand 3038.