Viste du…

Efterspørgslen på tang til gastronomi er stigende i hele verden. I Japan består ca. 10 % af den daglige føde fra tang produkter.

Viste du…

Efterspørgslen på tang til gastronomi er stigende i hele verden. I Japan består ca. 10 % af den daglige føde fra tang produkter.

Haven i Fjorden er nu økologisk

Tang plantagen ved Hjarnø Hage er omlagt til økologisk drift, og det giver forbrugerne større sikkerhed for kvaliteten og påvirkningerne. Økologi er blandt andet at produktionen er underlagt statslig kontrol. Tangen bliver sået på liner lokalt i Snaptun og gror videre i plantagen ved selv at finde naturlig næring i vandet. Læs mere i løsbladet omkring økologisk tang her

Tang til salg

Hjarnø Havbrug har udviklet et forbruger venligt produkt ved at straks fryse sukkertang, for at sikre adgang til frisk sprødt tang hele året.

Virksomheds strategi vedr. indfrysning af tang

Sukkertang skal anvendes hurtigt efter høst/i landtagning, og derfor har vi forsøgt at bevare ingredienser og indholdsstoffer, med en indfrysning i pladefryser, der sikre mod både sprængninger og isninger.
Sukkertangs kvaliteten er helt rent, straks indfrosset i plader a 3 kg. colli a 12kg.

Ved at anvende Hjarnø Havbrugs frosset økologiske sukkertang, sikres køberen at tangen er:

  • Fri for miljøskadelige stoffer, for eksempel fra bundmaling og anden overfladebehandling.
  • Gennemgribende kontrol af den høstede tang for indhold af tungmetaller, dioxin eller andre miljøgifte.
  • Opdrættet på anlæg indrettet under maksimalt hensyn til edderfugle, sæler og andre dyr i naturen.
  • Tangen er dyrket mindst 500 meter fra kilder til forurening, f.eks. udløb fra åer og rensningsanlæg.
  • Så vidt muligt få den nødvendige energi fra vedvarende energikilder som sol og vind.
  • Drives efter en ”Plan for bæredygtig forvaltning” med detaljerede krav til det enkelte anlæg.
  • Der anvendes ikke kunstgødning til dyrkning.

Tangen kan hurtig tøs op og der kan med fordel skæres dele af den frost blok, og straks bearbejdes – så sikres det at man altid arbejder med et helt friskt fødevareprodukt.

Anvendelse af optøet tang

Frisk optøet tang har mange anvendelses muligheder, det kan anvendes frisk alene eller sammen med salat og pålæg som fyld i frokostboller, Blancheret får tangen en smuk lysegrøn farve og kan anvendes som erstatning for kål varianter ind i mange retter. Derudover kan den let kogte variant, anvendes i pesto blandinger med f.eks. feta, pinjekerner, olie og krydderi efter behag.

Tørret tang

Tangen kan også nemt indtørres i egen ovn, ved varmluft 40-50 C° i ca. 3 timer. Denne tang variation kan anvendes til f.eks.: tangsalt, Tang chips, granulat eller mel i brød og farsblandinger eller som krydderiforstærker i kværn.

Sukkertang leveret fra Hjarnø Havbrug er økologisk certificeret og kommer fra:
Anlæg nr. 600003 Hjarnø Hage 263, P nr.: 1001102789 under CVR. Nr.: 16038784.
Kontrolleret af Fødevarestyrelsen, Veterinær Syd, Akvakultur.
Kontakt os ved køb og forespørgsler her

Meld dig ind i tangnetværket

Hvis du også synes tang er spændene og sundt, er der mulighed for at melde sig ind i tangnetværket. Her kan man følge med i arrangementer og nyheder gennem deres nyhedsbrev. Meld dig ind i TANGNET.DK her

Kokken foreslår:

Fisk er som de fleste nok ved, sundt mad - få tips og inspiration til "Sukkertang i mad" her.

Se andre sider under produkter:  PRODUKTER  |  REGNBUEØRRED  |  ROGN  |  KULTURMUSLING